Van idee tot web applicatie

TriLogic bouwt een oplossing die het mogelijk maakt om jouw idee te realiseren.

Een geheel nieuw systeem, nieuwe features of geintegreerde nieuwe onderdelen.

Je bestaande software koppelen m.b.v. digitale informatie uitwisseling.

Van JSon, XML, EDIFact, CSV tot eigen formaten. En van SOAP, APIS, EDI tot handmatige exports en imports.

Maatwerk

Om een uniek idee of werkwijze te realiseren kom je in het algemeen niet uit met standaard software. Met een maatwerk oplossing kun je jouw idee verwezenlijken en op de markt introduceren.

Samen met jouw doen we een analyse van de wensen en eisen. Op basis van deze analyse doen we een voorstel voor het eerste traject.

In dit eerste traject wordt een globale opzet van het systeem gerealiseerd. Met duidelijke doelstellingen en regelmatige meetings om het resultaat te zien en te bespreken.

Er wordt een test omgeving opgezet met de laatste wijzigingen. M.b.v. een beveiligde website worden de fouten en wensen gemeld en afgehandeld.

Daarna wordt het systeem verder afgebouwd en de eventuele integratie met andere systemen gerealiseerd. Ook in deze fase zijn er regelmatige test opleveringen en meetings om de voortgang te bespreken.

Werkwijze

Ons streven is om snel een clean-, duidelijk- en goed werkend systeem op te leveren. "Nice to have" onderdelen worden in onderling overleg verschoven naar een volgende oplevering, maar uiteraard niet vergeten.

Met deze werkwijze wordt er geen poging gedaan om in één keer een alles omvattend systeem te bouwen. Een bekende valkuil waar veel projecten op sneuvelen.

Informatie overdracht

Informatie wordt meer en meer gedeeld. Een webshop order moet digitaal worden doorgezet naar een ERP pakket, artikel informatie wordt via het Internet aangeboden door de leverancier, een klant wil de orders en facturen digitaal versturen en ontvangen.

TriLogic heeft veel ervaring in de diverse technieken en formaten die gebruikt worden bij de overdracht van informatie.Gebruikte technieken, termen en afkortingen

AJAX (Asynchronous JavaScript And XML)
"AJAX is een term voor het ontwerp van interactieve webpagina's waarin asynchroon gevraagde gegevens worden opgehaald van de webserver. Daardoor hoeven dergelijke pagina's niet in hun geheel ververst te worden."
Bron wikipedia.

Voor data overdracht gebruiken we in het algemeen JSON (JavaScript Object Notation), eigenlijk dus AJAJ.

M.b.v. AJAX knipperen pagina's niet bij het ophalen- en bewaren van informatie, en zijn de pagina's sneller.
HTML (5), CSS en Javascript
HTML (HyperText Markup Language) en CSS (Cascading Style Sheets), de standaard technieken voor de inhoud-, opbouw en layout van de web pagina's.

En Javascript voor het toevoegen van functionaliteit aan de bezoekers kant.

Responsive website
Responsive websites schalen automatisch mee met het formaat van het scherm van de bezoeker. Zodat de website duidelijk leesbaar is op een tablet, telefoon, laptop en PC.

Het is een trend geworden om de mobiele interface aan te bieden aan bezoekers met een PC. Voor pagina's met veel invoer velden is dat onhandig. De velden zijn "verstopt" achter knopjes terwijl er genoeg ruimte is voor alle informatie.

In dat geval bieden we vaak een pagina voor de PC en een pagina voor de telefoon. De bezoeker kan zelf kiezen welke pagina het handigst werkt.
Node.JS en Javascript op de server
"Het resultaat is een 'JavaScript overal'-paradigma dat webapplicatie-ontwikkeling verenigt rond een enkele programmeertaal, in plaats van verschillende talen voor server- en client-side scripts."
Bron wikipedia.

Met JavaScript op de Client en op de Server wordt er dus 1 programmeer taal gebruikt. Een taal die up-to-date en verbeterd wordt door tech reuzen als Google, Mozilla, Microsoft, Apple en anderen.

MySql
In het algemeen is de database een MySql database. Een
 • bekende
 • veel gebruikte
 • robuuste
 • snelle
 • moderne
database
Alternatieven
TriLogic heeft bij geheel nieuwe projecten een voorkeur voor bovenstaande technieken maar werkt ook met
 • PHP
 • Python
 • C++
 • Centura
 • SQLServer
 • etc.

Data overdracht - formaten
JSon, JavaScript Object Notation. Oorspronkelijk ontstaan uit JavaScript, maar is taalonafhankelijk

XML, Extensible Markup Language. Gebruikt zogenaamde elementen en attributen om gegevens te structureren

EDIFact, Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport. Een internationale standaard voor elektronisch gegevensuitwisseling

CSV, Comma Seperated Values. Een specificatie voor tabelbestanden vaak uit een spreadsheet als Excel of Calc.
Data overdracht - technieken
SOAP, Simple Object Access Protocol. Een computerprotocol dat wordt gebruikt voor communicatie tussen verschillende componenten.

API, Application programming interface. Een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma.

EDI, Electronic data interchange. Een generieke term voor de elektronische uitwisseling van bepaalde bedrijfsdocumenten, zoals orders en rekeningen.
TriLogic+ Automation bv
020
info
Johan van Hasseltweg 26 C
1022 WV AMSTERDAM
sales
support
kauw
home
jouw idee gerealiseerd
i-bms
kauw
contact

© 1996-2023 TriLogic+ Automation B.V. All rights reserved.